Dag 3 - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Albeda College - WaarBenJij.nu Dag 3 - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Albeda College - WaarBenJij.nu

Dag 3

Door: albedacollege

Blijf op de hoogte en volg Albeda College

30 Mei 2011 | Roemenië, Boekarest

Deze ochtend gaan we er weer vol tegen aan na onze welverdiende rustdag. Zoals we ondertussen gewend zijn genieten we van een goedgevulde ontbijttafel die door onze hospik in alle vroegte is gedekt. Na een stevig ontbijtje wordt Johan opgehaald door Istvan om samen met hem naar de bouwmarkt te gaan om materialen in te slaan want na drie dagen hebben we hem er van overtuigd dat we plaatmateriaal nodig hebben. Onderweg naar het project worden we vergezeld door een live-concert van Guus Meeuwis waardoor we vol met energie aan komen bij de bouw. De planning voor vandaag is om het dak dicht te krijgen omdat de weersvoorspelling niet zo goed zijn (onweer & regen). Aangezien Bert en Robin ondertussen volleerde stukadoors zijn duiken zij Imre’s toekomstige slaapkamer in om weer te gaan smeren en hun resultaten van zaterdag af te maken. Eric-Jan gaat verder met het voorbereiden van de spanten met enkele hulp van de Roemeense familie. Joost en Wilko gaan verder met het maken van de hoeken op de kap. En de ijverige timmermannen Jeroen en Kelvin maken de spanten af.

Tegen de middag komt er onverwacht maar welkome hulp. Deze bestond uit Ina & Diana en nog twee wat oudere heren die overige projecten van Istvan sponsoren. Een van de heren bleek timmerman te zijn geweest dus deze klom als een volleerde bouwvakker langs de gammele houten ladder naar boven en begon mee te timmeren.

Vanaf het dak zien wij dat het eten bereid word. Eerst wordt er een stoofpot boven een vuur gehangen waar uien in worden gebraden en waar vervolgens nog erwten en aardappelen aan worden toegevoegd. Als het eten gereed is schuiven wij aan tafel samen met de anderen. De borden worden uitgeserveerd en het is alweer een heerlijke maaltijd. Tijdens de maaltijd bleek dat het vers- geschoten hert was - voor onze begrippen een luxe stoofpotje.

De middag wordt gebruikt om de spanten die ondertussen klaar en gesteld zijn te bekleden met folie en panlatten, want ja, het onweer hoor je in verte rommelen. Ondertussen stuken Bert en Robin verder alles onder het genot van een trendy muziekje. Pas om zeven uur word de bus ingepakt en keren we rap huiswaarts wederom onder het genot van Guus Meeuwis. Zodra we aankomen bij het CE Union huis staat de maaltijd al klaar zodat we gelijk kunnen aanschuiven. In de avond kiezen enkele er voor om vroeg te gaan genieten van hun nachtrust en de andere helft evalueren de dag en praten nog wat na. In afwachting van het onweer wat komen gaat keren ook de laatste naar bed.

(Jeroen)

• 31 Mei 2011 - 06:14

TT:

Hier kunnen jullie echt trots op zijn,wat ziet het er allemaal goed uit!!
    Veel succes en hartelijke groeten voor jullie.

• 31 Mei 2011 - 08:17

Marcella En Henk Vin:

Echt geweldig wat jullie aan het doen zijn. SUPER. Mischien is Jan Smit ook nog een aanrader. Veel succes voor de laatste paar dagen en ik hoop voor jullie dat het een beetje droog blijft.

• 31 Mei 2011 - 09:55

Joke S:

Jongens, het ziet er geweldig uit!!! en wat gaan jullie hard!!!
    Veel plezier en werkze
    Piet, Joke en Esther

• 31 Mei 2011 - 11:50

Daddy:

Jullie werken erg hard en ja dan moetje ook goed eten.

Jeroen jij en je studie collega's kunnen trots zijn

• 31 Mei 2011 - 17:39

Fam. Dalhuisen:

Robust, sterk en gaaf werk!
    Wat zal de fam. hier blij mee zijn en straks veel woongenot van ervaren.
    Ga zo door, nog ff volhouden.

• 31 Mei 2011 - 19:21

RenS.V.:

Ziet er goed uit, vele handen maken licht werk. even volhouden!.
    we kijken elke avond en vinden dat het leuk opschiet. sorry dat je eerst moest vragen om een reactie.

Verslag uit: Roemenië, Boekarest

dag 4

30 Mei 2011

Dag 3
Albeda College

Op 5 juni 2012 vertrekt het bouwkunde team van het Albeda College bestaande uit 6 studenten, 1 docent en een vrijwilliger naar Roemenië. Zij gaan een klusreis ondernemen om de levensomstandigheden van de allerarmsten te verbeteren. Deze klusreis ondernemen zij samen met de stichting ''5 broden en 2 vissen'' die tevens voor financiële steun zorgt voor de klusreis en de gezinnen in Roemenië. zie ook: http://www.vijfbrodenentweevissen.nl/

Actief sinds 17 Maart 2011