Zonder Wilko rijd je anders
Door: albedacollege
Blijf op de hoogte en volg Albeda College
06 Juni 2012 | Roemenië, Boekarest
Na het beslissende telefoontje van Virgil gassen wij met 7 man af op de Duitse grens. De mee gebrachte TomTom heeft zijn beperkingen tot het Oostenrijkse Graz. Vanaf daar moesten we vertrouwen op onze aangeboren oer-navigatie skills. Dit gaat goed tot Budapest , daar houdt het definitief op. De navigatie van Jeroen’s telefoon moet uitkomst bieden en dus varen wij blind op de ogenschijnlijke wijze aanwijzingen van dit apparaat. Na het passeren van een zeer dubieuze grensovergang waarbij het zweet ons stevig uitbreekt vervolgen wij uiteindelijk onze weg. Vanaf hier wordt de route een stuk avontuurlijker. De navigatie software van Google maps vindt het nodig om ons over een weg te sturen waar we een gemiddelde snelheid van 15 km/h kunnen halen.
Om 09:04 komen wij aan bij het CE Union home waar de dampende caffee al klaar staat. Na een verkwikkende douche is iedereen klaar om Dorcas Home te bezoeken, welke deze week zal dienen als schaftplek. Inmiddels is Pieter van de Weide (st. 5 broden en 2 vissen) gearriveerd en gaan we het project bezoeken. De ‘’bouwput’’ ligt midden in de stad. De werkzaamheden voor dit jaar zullen bestaan uit: het aanhelen van het dak en de woning uitbreiden door het terras te overkappen. De nieuwe betonnen vloer hiervoor is reeds door het Amerikaans team aangebracht.
De rest van de middag is besteed aan de ‘’geestelijke’’ voorbereidingen van het project. Het project is aan de eettafel doorgesproken en iedereen zal deze avond vroeg op een oor liggen want morgen gaan we knallen.
06 Juni 2012 - 20:19
Antoine Keepers:
Zal jullie missen vrijdag. Moet ik de AVR-tent maar in m'n eentje gaan slopen dan ?
Succes jongens ! -
07 Juni 2012 - 06:23
Jolijn Copier:
Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen.
Ik zie dat jullie niet zo veel hoeven te doen. Het dak zo goed als water dicht en het regent daar toch nooit. Muren niets aan doen, lekker authentiek zo.
En ik maar denken dat jullie daar eindelijk eens echt aan het werk zouden gaan.
Geintje..... werk ze en veel plezier. -
07 Juni 2012 - 08:15
Gerard Beugelsdijk:
Top dat jullie veilig zijn aangekomen.
Aan de foto's te zien zijn jullie zo klaar.
De bestaande kapcontructie lijkt men wel een uitdaging.
Mannen maak er wat moois van, ik ben nu al trots op jullie. -
07 Juni 2012 - 16:12
Jan En Lia Moons:
Hoi Mannen,
Wat zijn jullie toch stoer. Jullie hebben de reis met hindernissen toch snel gedaan.
Ben heel benieuwd hoe dat gaat bouwen midden in de stad. Heel anders dan vorig jaar. We horen en zien het wel op jullie weblog.
Heel veel plezier!
Groeten Jan en Lia -
07 Juni 2012 - 19:05
Anik:
Ik hoop niet dat Sieuwe de hele dag met z'n duimen in de lucht heeft gestaan.HAHA
07 Juni 2012 - 19:12
Wen: