Rustdag , zonder rust geen productiviteit.
Door: albedacollege
Blijf op de hoogte en volg Albeda College
10 Juni 2012 | Roemenië, Boekarest
Na een zeer wilde nacht begint de zondag voor Jeroen, Jacco en Bert alweer vroeg. De rest ligt nog lekker te stinken in hun bed. Om 9.45 uur staat dominee Barabas op de stoep. Hij brengt ons naar de kerkdienst waar we wederom heel warm welkom worden geheten.
Een uurtje later dan gepland staat Istvan op de stoep om met het middagprogramma te beginnen. Via een heerlijk gladde nieuw geasfalteerde weg rijden we naar de woning van Imre en familie. Imre jr. heeft van zijn kamer een waar kunstwerk gemaakt. Gelukkig heeft Imre werk gevonden, niet in de schadeherstel maar hij bakt en verkoopt koeken. Meteen maar even proeven dus. Ondanks dat sommige magen iets wat onrustig zijn gaat deze lekkernij er snel in.
Via de snelle weg, of beter gezegd de kortste weg rijden we naar de Farga familie. Jacco kan hier zijn werk van twee jaar geleden goed aanschouwen. Er is helaas niet heel veel verandert.
Samen met Istvan gaan we uit eten bij een chique restaurant aan het meer net buiten de stad. We eten ons helemaal vol aan alle heerlijkheden die dit restaurant te bieden heeft. Als afsluiting van deze heerlijke dag worden we nog bij Istvan thuis uitgenodigd om een echte “Szabo Istvan Roze” te drinken. Lydia, de vrouw van Istvan neemt ons mee in haar persoonlijke geschiedenis van het communistische Roemenië. Zeer onder de indruk van haar verhaal en de boeken die haar familie erover heeft geschreven worden we weer keurig bij ons honk afgezet.
Nog even discussiëren over de werkzaamheden die we op onze laatste klusdag nog gaan uitvoeren en dan snel naar bed om wat uurtjes slaap te halen.
10 Juni 2012 - 23:28
Eric-Jan:
Nou jongens dit is puur genieten als ik dit zie! Het geeft een goed gevoel dat jullie zo gemotiveerd bezig zijn en ik vind het goed om te zien dat jullie naar de projecten zijn geweest waar ik ook deel van heb genomen. Ik zie dat de werkzaamheden ook weer hard gaan. Dus al met al probeer er naast het harde werken van te genieten.
Heel veel succes met de komende dagen en zo te zien gaat dat helemaal lukken!
Groetjes Eric-Jan -
11 Juni 2012 - 12:17
Theo Somers:
Helemaal top, mannen.
Succes met de afronding en een goede reis terug.
Heren stagaires, dat wordt vast een leuk eindverslag.
met een vriendschappelijke groet,
Theo Somers -
11 Juni 2012 - 13:09
Robin:
ziet er mooi uit jongens:)
is mooi om te zien dat er mee door is gegaan met het project van vorig jaar;)
had neit verwacht dat het zo zal zijn geworden.
veel suc6 nog -
11 Juni 2012 - 15:54
Carlah:
Dat ziet er mooi uit zeg in zo'n korte tijd,knap hoor!